John Nierop

Geboren in 1955 te Amsterdam. Directeur en eigenaar van MARAN-DATA sinds 1991.

Ons verhaal

Hoe zijn we begonnen?

MARAN-DATA is in 1991 begonnen als een bedrijf dat ondersteuning geeft bij administratieve handelingen en automatisering van bedrijven en instellingen binnen de bouwwereld.

Een van onze eerste opdrachtgevers was Adviesbureau Keur. Een bureau dat ruim 30 jaar medisch-technische ervaring in ziekenhuizen had en zich ontplooide tot een specialist in medisch-technische inrichting en logistiek binnen gezondheidsinstellingen. Door de noodzakelijke automatisering binnen dit bureau is een zeer nauwe samenwerking ontstaan. Door deze jarenlange samenwerking was bij ons ook de “know-how” aanwezig voor wat betreft medisch technische inrichting in al zijn facetten. Een en ander gaf een garantie in slagvaardigheid en continuering van de gezamenlijke werkzaamheden.

In 1997 is ons bedrijf zich verder gaan specialiseren in bouwkundige werkzaamheden zoals begeleiden van nieuw- en verbouw en renovaties. Opstellen van onderhoudsrapporten en adviseren bij onderhoudsplanningen waren daar een onderdeel van. Dat kwam mooi van pas toen wij door Adviesbureau C.Hoogendoorn werden gevraagd te assisteren bij het opstellen van de onderhoudsrapportages voor de 80 bibliotheken van de Gelderse Bibliotheek Centrale. Tegelijkertijd adviseerden en begeleiden wij bij de onderhoudswerkzaamheden aan de verschillende panden.

Sinds 2001, het jaar dat wij volledig zelfstandig gingen opereren, hebben wij veel werkzaamheden uitgevoerd voor Cementbouw-Detailhandel BV als eigenaar van tientallen Gamma en Karwei bouwmarkten in Nederland. Door de overname van Cementbouw H&I, door het Ierse CRH, is Cementbouw Detailhandel samengevoegd met de bouwmarktendivisie van CRH  te weten Van Neerbos Bouwmarkten BV in Reeuwijk waarbinnen wij onze werkzaamheden mochten continueren. Deze werkzaamheden bestaan uit begeleiden van bouwtrajecten zoals offerte aanvragen, vergelijken en de directie daarin adviseren, het ontwerpen van sociaal blok (kantoren, kantine, toiletten, etc.) binnen de bouwmarkten, aanpassen van het basisontwerp van de bouwmarkt in nauw overleg met architecten, begeleiden diverse activiteiten tijdens nieuwbouw, renovatie en/of uitbreiding.

Door onze jarenlange ervaring binnen de bouwmarkten weten wij exact de wensen van de gebruikers waardoor wij in staat zijn functioneel te ontwerpen. Voor bijna alle nieuwbouwprojecten (van Gamma en Karwei bouwmarkten) worden wij gevraagd te adviseren in bouwkundige layout van de winkel en het ontwerpen van het sociale blok. Sinds 2008 mogen wij een nieuwe opdrachtgever verwelkomen: Ranzijn Tuin&Dier met als hoofdkantoor Alkmaar. In dat jaar hebben wij alle filialen bouwkundig opgenomen met als eindresultaat gedetailleerde AutoCad tekeningen ten behoeve van de afdeling Facilitaire Dienst. Verder ondersteunden wij de Facilitaire Dienst bij bouwkundige vraagstukken en vergunningentraject.

Jarenlange ervaring

In 2011 zijn wij door Multivlaai Retail (Franchise organisatie) gevraagd onze diensten aan te bieden bij de grootschalige restyle van de winkels. Daarbij is landelijke de nieuwe huisstijl uitgerold waarbij wij het ontwerp voor het nieuwe interieur voor onze rekening hebben genomen en te totale begeleiding van de verbouwing. Zo hebben wij tot 2014 zo’n 70 winkels voorbereid en/of verbouwd. Door de samenwerking met CRH zijn wij ook in contact gekomen met ondernemingen die binnen deze maatschappij vielen zoals enkele Bouwmaat vestigingen en de huidige BMN Bouwmaterialen groothandels. Ook hier hebben wij mogen assisteren bij bouwkundige vraagstukken in de breedste zin van het woord.

Sinds eind 2018 zijn de bouwmarkten Karwei en Gamma van Van Neerbos Bouwmarkten BV ondergebracht bij Intergamma Bouwmarkten BV; de franchisegever voor de Gamma en Karwei “doe-het-zelf” formule, waardoor deze laatste onderneming het beheer heeft over ruim 170 bouwmarkten in de Benelux. Daarbij zijn wij verheugd dat wij ook hier onze werkzaamheden kunnen voortzetten en zelfs voor de verschillende afdelingen binnen deze onderneming (Winkel restyle, Bouw, Onderhoud en Vastgoed beheer) mogen uitbreiden. Daarbij liggen de speerpunten van onze ondersteuning nog steeds bij het ontwerpen van panden (plattegronden, indeling en gevels), inrichten terreinen, adviseren bij verbouwingen en restyles en begeleiden bij grootschalig onderhoud.

Spreekt onze werkwijze je aan?


Neem contact met ons op